Om Bexanders

Om Bexanders

Kvalitet, vår specialitet


Bexanders Rökeri AB har funnits i mer än 60 år och det är nu den tredje, och även den fjärde generationen i familjen som förädlar fisk på det bästa sätt vi vet - det traditionella.

Bexanders råvaror är mycket noggrant utvalda, vare sig det gäller lax, sik, makrill, sill eller räkor. Våra rökugnar har varit i bruk i många år - med tiden har dörrar och väggar blivit svarta och ordentligt inrökta. Detta tillsammans med våra välkomponerade och hemliga rökblandningar ger fisken dess oöverträffade smak och kvalité.

Vårt rökeri finns i Orminge strax utanför Stockholm. Packning av alla produkter sker i Årsta i södra Stockholm.

Bexanders Rökeri AB är EU-certifierat och har kvalitetssäkrad produktion enligt IP Livsmedel.


Vi är också MSC och ASC Certifierade, och jobbar för ett hållbart fiske.

Georg Bexander, Grundare av Bexanders Rökeri
Georg Bexander fiskar upp Sill som ska bli Böckling.
Bexanders Rökeri början, Rökeripråmen som låg bredvid gamla båtmacken.